WAT KUN JE VERWACHTEN VAN EEN ONDERHOUDSBEURT?

Met een fiets onderhoudsbeurt blijft je fiets in topconditie en dat voel je. We helpen je zo om lekker te blijven fietsen. En niet onbelangrijk, je behoudt daarmee ook de fabrieksgarantie van je fiets. Tijdens de onderhoudsbeurt voor je fiets checken we belangrijke controlepunten. Denk hierbij aan:

Bandenspanning

Fietsbanden moeten goed op spanning zijn. Op de zijkant van de fietsband staat hoe hard de band mag zijn en dat gaan we controleren. Ook kijken we of ze niet te droog zijn en kunnen gaan scheuren. Want dan zal je de fietsband binnen niet al te lange tijd moeten vervangen.

STUUR

Er wordt gekeken of het fietsstuur nog goed vast zit en recht staat. En of er geen speling zit op het balhoofd. Alles wordt weer goed vastgezet.

Assen, bouten en moeren

Wielmoeren, crankbouten, naven en assen worden nagelopen en weer even stevig aangedraaid.

REMMEN

Voor ieders veiligheid is het belangrijk dat je fietsremmen goed werken. Er wordt gekeken of de fietsremmen naar behoren werken en weer opnieuw afgesteld.

VERSNELLINGEN & LAGERS

De afstelling van de fietsversnelling wordt gecontroleerd en zo nodig weer afgesteld. Tandwielen worden ook weer even gesmeerd voor een soepele schakeling.

KETTING & KABELSPANNING

Is de fietsketting nog wel goed op spanning? Nee, dan spannen we de fiets ketting weer even op. En om te voorkomen dat de fietsketting uitdroogt, smeren we deze en de kabels weer goed in.

SPAAKSPANNING

De spaakspanning wordt nagelopen en de slappe fietsspaken worden nagetrokken. Ook wordt gekeken of het wiel helemaal recht staat en geen slag vertoond.

FIETSVERLICHTING

De fietsverlichting wordt gecontroleerd. Een kapotte fietslamp en batterijen worden vervangen in overleg. We vervangen nooit iets zonder overleg omdat hier kosten aan verbonden kunnen zijn.

* Daarnaast worden er een aantal standaard werkzaamheden uitgevoerd, zoals het smeren van de fietsketting en andere draaiende onderdelen.

WAT KOST EEN ONDERHOUDSBEURT?

De eerste onderhoudsbeurt is voor een e-bike super belangrijk. Doordat een fiets nieuw is zal de fiets vooral de eerste maanden afgesteld en gecontroleerd moeten worden. Binnen deze eerste maanden is het bovendien ook mogelijk om eventuele fabrieksfouten of andere zaken op tijd te ontdekken. Deze eerste servicebeurt dient tussen de drie en vijf maanden na ontvangst te worden uitgevoerd of tussen 500 en 1000 kilometer (wat het eerst voorkomt).

Zelf bij onze locatie de fiets afleveren

€75,-

Thuis Opgehaald en ook weer thuis afgeleverd

€99,-

** Mochten er onderdelen vervangen moeten worden zoals slijtage onderdelen (bijv. banden en remmen) zullen daar extra kosten aan verbonden zijn.

FIETSREPARATIE OF LEKKE BAND?

Heeft uw fiets reparatie nodig of heeft uw fiets een lekke band? ES Master een reparatieservice aan voor alle ES Master fietsen. Wij kunnen de fiets bij u thuis ophalen of u kunt uw fiets ter reparatie brengen op één van onze locaties.

Zelf bij onze locatie de fiets afleveren

€0.00

Voorrijkosten
(exclusief reparatie & materiaalkosten)

Thuis Opgehaald en ook weer thuis afgeleverd

€50,-

Voorrijkosten
(exclusief reparatie & materiaalkosten)

AFSPRAAK MAKEN?

    language